Spółdzielnia socjalna ‒ reintegracją społeczną i zawodową osób niepełnosprawnych - Kordik, Anna (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2019)
Przedmiotem omówienia jest społeczna reintegracja społeczna i zawodowa osób niepełnosprawnych, ze szczególnym uwzględnieniem prawnych form działania spółdzielni socjalnych, centr integracyjnych oraz zakładów aktywności zawodowej, które mają za cel wspomóc osoby niepełnosprawne w readaptacji społeczno- zawodowej
Keywords: niepełnosprawność; readaptacja zawodowa; integracja społeczna; integracja zawodowa; centra aktywności; zatrudnienie