Zabezpieczenie przepadku w postępowaniu karnym skarbowym - Nych, Edmund (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2019)
Celem publikacji jest przybliżenie instytucji zabezpieczenia majątkowego przepadku w postępowaniu karnym skarbowym. W jej ramach autor ukazuje między innymi istotę i cele zabezpieczenia majątkowego, poddaje analizie regulacje dotyczące tej instytucji, przedstawia problemy interpretacyjne, poglądy doktryny i orzecznictwa na sporne zagadnienia, oraz najistotniejsze zmiany przepisów odnoszące się do tej instytucji.
Keywords: zabezpieczenie; przepadek; postępowanie