Postępowanie w przedmiocie nadania klauzuli wykonalności na rzecz następcy prawnego - Puć, Dawid (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2019)
Artykuł niniejszy porusza problematykę uzyskiwania klauzuli wykonalności na rzecz następcy prawnego, zarówno z punktu widzenia teoretycznego, jak i praktycznego. W szczególności, gdy źródłem przedmiotowej sukcesji jest dokonany przelew wierzytelności.
Keywords: następca prawny; klauzula wykonalności; tytuł wykonawczy; postępowanie klauzulowe