Interdisciplinary care and support of child development with Williams syndrome - Nogala, Agnieszka; Kazimierska-Zając, Magdalena; Jakubowska, Luba; Trafalska, Agata; Rosińczuk, Joanna (Instytut Pedagogiki Uniwersytetu Wrocławskiego, 2018)
Zespół Williamsa to rzadkie, wieloukładowe, genetycznie uwarunkowane zaburzenie, występujące jednakowo u dziewczynek, jak i u chłopców na całym świecie, niezależnie od grupy etnicznej. Celem pracy jest przedstawienie znaczenia interdyscyplinarnej opieki i wspomagania rozwoju dziecka z zespołem Williamsa.
Keywords: zespół Williamsa; opieka nad dzieckiem; interdyscyplinarna opieka; wspomaganie rozwoju dziecka