Pozycja ustrojowa księcia Liechtensteinu - Bazak, Milena (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2019)
Artykuł przedstawia pozycję ustrojową księcia w Księstwie Liechtensteinu. Monarcha ma szeroki zakres uprawnień, który pozwala mu realnie wpływać na władzę w państwie. Autor miał na celu ukazanie silnej pozycji głowy państwa i jego związków z władzą ustawodawczą, wykonawczą i sądowniczą.
Keywords: księstwo; Liechtenstein; monarchia; książę