Politicisation of public administration in France - Berthelot, Clara (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2018)
W artykule przedstawiono model analizy różnych form polityzacji francuskiej administracji publicznej. Celem artykułu jest ukazanie polityzacji jako dynamicznego procesu zmian w zmian administracji publicznej.
Keywords: administracji publiczna; polityzacja; Francja