Biblioterapia rosyjska i jej źródła. Krótkie wprowadzenie - Czernianin, Wiktor; Czernianin, Halina; Chatzipentidis, Kiriakos (2016)
I. Tradycja; I. 1. Bibliopsychologia Mikołaja Rubakina; I. 2. Psychologia sztuki Lwa Wygotskiego; I. 3. Podsumowanie; II. Współczesność; II. 1. W stronę biblioterapii klinicznej; II. 2. W stronę biblioterapii rozwojowej; II. 3. Podsumowanie.
Keywords: Karpova, Nataliya L.; Wygotski, Lew; bibliopsychologia; Rubakin, Mikołaj; biblioterapia