W trosce o zdrowie psychiczne młodzieży – pomiędzy dialogiem a biblioterapią - Kociołek, Roksana; Janowiec, Anna; Majcher, Agnieszka (2016)
Artykuł opisuje działania promocyjne z zakresu zdrowia psychicznego podejmowane wśród młodzieży przez członków Instytutu Terapii i Edukacji Społecznej – Stowarzyszenie na podstawie autorskiego scenariusza zajęć wykorzystującego techniki biblioterapeutyczne.
Keywords: edukacja zdrowotna; promocja zdrowia psychicznego; zdrowie psychiczne; młodzież; biblioterapia