Akt administracyjny jako przykład cywilizacji administracji publicznej - Supernat, Jerzy (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego)
Akt administracyjny jest przykładem cywilizacji administracji, jako że ma swoją genezę w prawie cywilnym, a posługiwanie się nim jest dowodem istnienia cywilizowanej administracji, działającej w granicach prawa i na jego podstawie.
Keywords: akt administracyjny; decyzja administracyjna; cywilizowana administracja