Istota współdziałania jednostek samorządu terytorialnego na gruncie prawa krajowego i międzynarodowego - Blicharz, Jolanta (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego)
Współdziałanie jednostek samorządu terytorialnego w formach zrzeszeń krajowych i międzynarodowych służy wymianie doświadczeń oraz implementacji dobrych praktyk oraz tworzy ich wizerunek jako kreatywnych, otwartych na rozwój.
Keywords: współdziałanie; jednostka samorządu terytorialnego; samorząd terytorialny; zrzeszenie międzynarodowe; zrzeszenie