Miasto jako przestrzeń dzikiej demokracji. Wizualne przejawy współczesnych form tożsamości w przestrzeni miejskiej - Wąs, Cezary (Instytut Pedagogiki Uniwersytetu Wrocławskiego, 2017)
Artykuł jest próbą opisania nietypowych i trudno uchwytnych cech życia w mieście, wspólnocie i państwie, które utraciło swoje kontury. Szczególna uwaga poświęcona została zjawisku kształtowania i przejawiania się przejściowych form tożsamości, koncentrujących się na oporze wobec bieżących problemów społecznych.
Keywords: zwrot ikoniczny