Współpraca przedsiębiorstw z jednostkami naukowymi w warunkach niestabilnego otoczenia - Joachimiak, Izabela; Karpińska, Marzena (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2016)
W obecnej sytuacji rynkowej, z jaką mamy do czynienia – trudna sytuacja geopolityczna, nawarstwiające się konflikty w Europie, kryzys w Grecji, wysokie ceny ropy − uzyskanie stabilnej i silnej gospodarki wydaje się trudnym zadaniem. Niniejsze opracowanie jest zatem próbą ustalenia, czy w takich warunkach możliwa jest współpraca świata nauki i biznesu.
Keywords: działalność badawczo-rozwojowa; kryzys gospodarczy; jednostki naukowe