Główne wyzwania i ryzyka związane z realizacją projektów badawczo-rozwojowych w warunkach pokryzysowych - Karpińska, Marzena (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2016)
W artykule zaprezentowano wyzwania i ryzyka związane z realizacją projektów badawczo-rozwojowych w sytuacji gospodarczej, w jakiej znajduje się obecnie świat. Trudno jednoznacznie określić, czy kryzys gospodarczy zapoczątkowany w 2007 roku w Stanach Zjednoczonych dobiegł końca i nie wpłynie już na gospodarkę. Otwartość na działalność innowacyjną oraz współpraca przedsiębiorstw to we współczesnej gospodarce kluczowe czynniki sukcesu.
Keywords: działalność badawczo-rozwojowa; B+R; kryzys gospodarczy; innowacyjność