Gry w rozwijaniu wybranych kompetencji kluczowych dzieci – przegląd literatury przedmiotu - Kondracka-Szala, Marta (Instytut Pedagogiki Uniwersytetu Wrocławskiego, 2017)
Opracowanie dotyczy problematyki gier i grywalizacji w edukacji dzieci, szczególnie w odniesieniu do rozwijania kompetencji kluczowych. Jego celem jest zaprezentowanie dotyczących tego obszaru poglądów, które są obecne w polskiej i zagranicznej literaturze przedmiotu. Wnioski z analiz mają znaczenie poznawcze i praktyczne. Stanowią refleksję nad przyszłością wykorzystywania gier w edukacji dzieci.
Keywords: edukacja dziecka; gamifikacja; gry; grywalizacja; kompetencje kluczowe