Wrocławskie Studia Erazmiańskie - Artykuły = Articles (Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2015)
Prezentowany IX tom „Wrocławskich Studiów Erazmiańskich” – nosi tytuł: Kobieta w prawie i polityce. Publikacja zawiera dwadzieścia dziewięć artykułów problemowych, cztery artykuły recenzyjne i dwa artykuły sprawozdawcze. Przedstawiana Czytelnikom problematyka dotyczy postrzegania miejsca i roli kobiety w prawie i polityce na przestrzeni dziejów- od grecko-rzymskiej starożytności po czasy współczesne. Można przyjąć, że takie ujęcie pozwoli ukazać bardzo szeroką panoramę analizowanego zagadnienia i zainteresuje liczne grono czytelników.
Keywords: kobiety; polityka; prawo