Non omnis moriar : osobiste i majątkowe aspekty prawne śmierci człowieka : zagadnienia wybrane - Gołaczyński, Jacek; Mazurkiewicz, Jacek; Turłukowski, Jarosław; Karkut, Daniel (Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2015)
Publikacja jest rzadkim w polskim piśmiennictwie prawniczym przedsięwzięciem badawczym. Obejmuje bowiem wiele zagadnień prawnych związanych ze śmiercią człowieka, choć się do nich nie ogranicza, przede wszystkim zaś zorientowana jest szeroko dotycząc nie tylko, a nawet nie przede wszystkim majątkowych konsekwencji śmierci. Artykuły publikowane w tej książce są owocem międzynarodowej konferencji naukowej, która odbyła się 22 listopada 2014 r. na Wydziale Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego. Jej współorganizatorami był Instytut Prawa Cywilnego WPAiE UWr, Centrum Badań Problemów Prawnych i Ekonomicznych Komunikacji Elektronicznej, Koło Naukowe Prawa Komputerowego oraz Studenckie Koło Naukowe Audiatur
Keywords: prawo spadkowe; prawo prywatne; prawo rodzinne i opiekuńcze; testamenty; człowiek; śmierć; majątek; konferencje