Rola Rządowego Centrum Legislacji w procesie tworzenia prawa - Wróblewska, Małgorzata (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2016)
Autorka analizuje rolę, jaką odgrywa Rządowe Centrum Legislacji (RCL) w procesie tworzenia prawa. Wskazuje na najważniejsze powody powołania tej instytucji, łącząc je z krytyką dotychczasowego modelu tworzenia prawa. Zwiększenie skuteczności działania RCL wiąże z rozszerzeniem jego zadań.
Keywords: resortowy model tworzenia; Rządowe Centrum Legislacji; tworzenie prawa