Struktury heterarchiczne w administracji publicznej - Chrisidu-Budnik, Agnieszka (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2016)
W artykule zaprezentowano problematykę struktur heterarchicznych, które coraz częściej stają się instrumentem realizacji zadań publicznych. Ukazano specyfikę umów relacyjnych i znaczenie zaufania w ich tworzeniu i realizacji. Zarysowano ewolucję koncepcji governance w sektorze publicznym.
Keywords: heterarchia; umowy relacyjne; zaufanie