Wykaz przekładów prac Ericha Fromma na język polski - Włodarczyk, Rafał (Inicjatywa Wydawnicza "Chiazm", 2016)
Wykaz zawiera chronologicznie uporządkowany zgodnie z oryginalnymi wydaniami spis polskich przekładów książek, prac zebranych, artykułów i esejów Ericha Fromma, opracowany z użyciem indeksu dzieł filozofa zawartego w jego biografii autorstwa Reinera Funka (zob. R. Funk, "Erich Fromm", przekł. R. Różanowski, Wydawnictwo Dolnośląskie, Wrocław 1999, s. 202–215).
Keywords: Fromm, Erich (1900-1980)