Śmiech, komizm, śmiechoterapia - Wojtaszak, Katarzyna (eBooki.com.pl, 2014)
Tematem artykułu jest śmiechoterapia i metody jej wykorzystania w celu poprawy samopoczucia i zdrowia. Pierwsza część wyjaśnia fenomen śmiechu oraz jego historię, od starożytności poczynając na czasach współczesnych kończąc. Kolejne akapity skupiają się na korzyściach płynących ze śmiechu oraz zastosowaniu śmiechoterapii w pracy z dorosłymi i dziećmi. Ostatnia część dotyczy komizmu i komedii, jako najprostszych i najłatwiej dostępnych sposobów wykorzystania śmiechoterapii w codziennym życiu.
Keywords: śmiech; komizm; dobre samopoczucie; komedia; śmiechoterapia