Recepcja terminu „wychowanie” na łamach czasopisma „Praca Socjalna” - Kola, Anna Maria (Zakład Historii Edukacji Instytutu Pedagogiki Uniwersytetu Wrocławskiego, 2016)
Głównym celem artykułu jest recepcja jednego z głównych pojęć pedagogiki i jej subdyscyplin, czyli „wychowania” w stosunkowo nowej dyscyplinie akademickiej – w pracy socjalnej – na przykładzie czasopisma „Praca Socjalna”.
Keywords: praca socjalna; wychowanie; wędrujące pojęcia; terminologia