Report on the 4th East Asian Law & Society Cconference – “The role of law in bridging chasms in and among Asian societies”, Tokyo 2015 - Muszalska, Urszula (Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2015)
Na Międzynarodowej Konferencji Naukowej: The 4th East Asian Law & Society Conference – “The Role of Law in Bridging Chasms In and Among Asian Societies”, która odbyła się w Tokyo, stolicy Japonii, zebrało się ponad dwustu sześćdziesięciu prelegentów z całego świata. Przez trzy dni uczestniczyli oni w licznych panelach, na których dyskutowali o różnicach systemów prawnych występujących w krajach Azji. Głównym celem konferencji było skonfrontowanie tych różnic systemowych i rozwiązań, aby podjąć próbę zbudowania mostów pomiędzy nimi oraz podjąć dyskusję nad próbą zrozumienia i zbliżenia tych rozwiązań prawnych do siebie. Zakres tematyki był bardzo różnorodny i pokrywał prawie wszystkie gałęzie prawa: karnego, cywilnego, konstytucyjnego, pracy etc.
Keywords: konferencja międzynarodowa; konferencje; prawo; Japonia; Azja; społeczeństwo; sprawozdania