Międzypokoleniowy dialog wspólnie zamieszkujących dorosłych dzieci i ich rodziców– perspektywa społeczno-ekonomiczna - Wieteska, Magda (Instytut Pedagogiki Uniwersytetu Wrocławskiego, 2015)
W artykule przedstawiam powody odraczania dorosłości, ujęte we wnioskach z badań przeprowadzonych z młodymi dorosłymi zamieszkującymi wspólnie z rodzicami.
Keywords: autonomia; dojrzałość; dorosłość; kryzys; dom; praca; rodzina