Urzędnicy miejscy Legnicy do 1740/1741 roku - Jujeczka, Stanisław; Kupeć, Krzysztof (Wydawnictwo Naukowe Grado, 2012)
Spisy urzędników miejskich z obszaru dawnej Rzeczypospolitej, Śląska i Pomorza Zachodniego, t. I: Śląsk, z. 2: Legnica