Ewolucja procesów cyfryzacji w Bibliotece Uniwersyteckiej we Wrocławiu - Kalota, Tomasz (Biblioteka Uniwersytecka we Wrocławiu, 2015)
W artykule zaprezentowano ewolucję technik i praktyk digitalizacji stosowanych w Bibliotece Uniwersyteckiej we Wrocławiu. Na tym tle omówiono zarówno procesy produkcji oraz prezentacji w formie cyfrowej zbiorów bibliotecznych w ramach Biblioteki Cyfrowej Uniwersytetu Wrocławskiego (BCUWr), jak również dorobku naukowego pracowników Uniwersytetu Wrocławskiego - w ramach Repozytorium Uniwersytetu Wrocławskiego (RUWr).
Keywords: repozytorium; biblioteka cyfrowa; technologia informacyjna; technologia cyfrowa; elektroniczne publikacje; digitalizacja; wydawnictwo elektroniczne