Z badań nad prawem, administracją i myślą polityczną - Wstęp - Sadowski, Mirosław; Kuriata, Agnieszka; Jelonek, Barbara (Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2015)
Celem prezentowanego dzieła jest przedstawienie osiągnięć młodych naukowców, którzy podjęli się zaprezentowania swojej wiedzy i opinii w artykułach poświęconych głównie problematyce prawa finansowego, podatkowego, europejskiego oraz międzynarodowego. Publikacja składa się z osiemnastu artykułów podzielonych na pięć bloków tematycznych, w tym jednej recenzji oraz jednego sprawozdania z konferencji naukowej
Keywords: prawo finansowe; prawo podatkowe; prawo europejskie; prawo międzynarodowe