Sztuka pięknego pisania i jej historia, czyli „Trzy traktaty o drodze pisma” w przekładzie Anny Zalewskiej - Jelonek, Barbara (Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2015)
Celem prezentowanego dzieła jest przedstawienie osiągnięć młodych naukowców, którzy podjęli się zaprezentowania swojej wiedzy i opinii w artykułach poświęconych różnorodnej tematyce – tak dotyczącej prawa, polityki, jak i religii. Publikacja składa się z osiemnastu artykułów podzielonych na cztery bloki tematyczne, w tym trzech recenzji książek
Keywords: kaligrafia; shodō; Japonia; recenzje