Bioetyka, współczesne wyzwania, a nauka społeczna Kościoła katolickiego - Debita, Magdalena (Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2015)
Celem niniejszego dzieła jest prezentacja osiągnięć młodych adeptów nauki, związanych z różnymi ośrodkami akademickimi, podejmujących problematykę styku religii, państwa i prawa. Publikacja obejmuje osiemaście artykułów podzielonych na trzy bloki tematyczne, recenzje książek oraz sprawozdania z konferencji naukowych
Keywords: bioetyka; in vitro; eutanazja; Kościół katolicki; regulacje prawne; medycyna; aborcja