Can seniors be trendy? Elderly people in pop culture - Korczewska, Karolina (Instytut Socjologii Uniwersytet Wrocławski, 2014)
Artykuł oparty na przekazach medialnych, opisuje elementy nowoczesnego stylu życia seniorów. Jest ukłonem w kierunku gerontopedagogiki propagującej postawę pozytywnego starzenia się.
Keywords: elderly people; modern lifestyle of senior citizens; positive ageing; old age in popular culture