Studia Antiquitats et Medii Aevi Incohantis (SAMAI) Suplement 1/2023 (Instytut Historyczny Uniwersytetu Wrocławskiego, 2023)
SAMAI jest polskim czasopismem naukowym on-line poświęconym dziejom starożytności i wczesnego średniowiecza, symbolicznie wskazując panowanie Karola Wielkiego jako swój terminus ad quem.