Studia Antiquitatis et Medii Aevi Incohantis (SAMAI) 6/2021 (Instytut Historyczny Uniwersytetu Wrocławskiego, 2021)
SAMAI jest polskim czasopismem naukowym on-line poświęconym dziejom starożytności i wczesnego średniowiecza, symbolicznie wskazując panowanie Karola Wielkiego jako swój terminus ad quem.