Sprawozdanie z Międzynarodowej Konferencji Naukowej „Prawo wobec wyzwań gospodarczych i technologicznych” (Wrocław, 21 lutego 2025 r.) - Behr, Jolanta; Błażewski, Maciej; Małecki, Witold; Tenenbaum-Kulig, Monika (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2025)
W dniu 21 lutego 2025 r. we Wrocławiu, na Wydziale Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, w formie zdalnej, odbyła się Międzynarodowa Konferencja Naukowa „Prawo wobec wyzwań gospodarczych i technologicznych”. Uczestnicy konferencji zaprezentowali tematy z zakresu nauki prawa, które dotyczyły aktualnych determinantów gospodarczych i technologicznych. Konferencja była okazją do przedstawienia wyników badań dotyczących różnorodnych sfer aktywności administracji publicznej oraz podmiotów zewnętrznych wobec administracji publicznej.
Keywords: nowe technologie; gospodarka; administracja publiczna; digitalizacja