Ochrona zdrowia - Burski, Jacek; Mrozowicki, Adam; Drabina-Różewicz, Aleksandra; Krasowska, Agata; Karolak, Mateusz; Czarzasty, Jan; Gardawski, Juliusz; Palęcka, Alicja
Biograficzne wywiady narracyjne (BNI) zostały przeprowadzone w latach 2020-2024 z pracownikami branż niezbędnych. Łącznie zrealizowany 90 BNI, ale ze względów proceduralnych do udostępnienia przekazano 76 zanonimizowanych transkrypcji: ochrony zdrowia (16 BNI), pomocy społecznej (9 BNI), edukacji (25 BNI) i logistyki (26 BNI). Wywiady skoncentrowane są wokół historii życia rozmówców, doświadczeń w kryzysach lat 2020-2024 oraz szeregu szerszych kwestii społecznych (nierówności społeczno-ekonomicznych, konfliktów społecznych, przyszłości pracy, etc.).
Keywords: świadomość społeczno-ekonomiczna; prekaryjność; jakość pracy; socjologia pracy; kryzys ekonomiczny; stosunki przemysłowe; pandemia COVID-19