Legitymacja procesowa małżonków występujących w postępowaniu cywilnym — studium przypadków : Część 2 - Bury, Paweł; Kowalski, Rafał (Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 2024)
Niniejszy artykuł kontynuuje zagadnienia związane z kwestią legitymacji procesowej małżonków w postępowaniu cywilnym. Omówieniu i analizie poddano poszczególne przypadki występowania małżonków w procesie.
Keywords: postępowanie cywilne; legitymacja procesowa; małżonkowie; wspólność ustawowa