Wynikające z szariatu podstawy prawne traktowania żeńskich jeńców schwytanych w czasie zbrojnego dżihadu – na przykładzie kobiet schwytanych przez Hamas 7 października 2023 r. na terenie Izraela - Knych, Adam (Uniwersytet Wrocławski Koło Doktryn Politycznych i Prawnych, 2023)
This article is intended to briefly present the principles of treatment the female prisoners taken captive under the classical muslim law (sharia law).
Keywords: kobiety; niewola