Partycypacja społeczna w procedurze planowania przestrzennego - Błażewski, Maciej (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2023)
Środki partycypacji społecznej zapewniają członkom lokalnej społeczności aktywny udział w procedurze planowania przestrzennego. Uwzględnienie wyników partycypacji społecznej pozostaje w gestii organu administracji publicznej. Uczestnicy partycypacji nie posiadają realnych środków ochrony swoich interesów w toku tej procedury.
Keywords: partycypacja społeczna; planowanie przestrzenne; interes faktyczny; władztwo planistyczne