Projekt COV-WORK: II fala panelowego badania kwestionariuszowego (CATI) na reprezentatywnej próbie mieszkańców Polski (kwiecień 2023 r.) - Mrozowicki, Adam; Krasowska, Agata; Burski, Jacek; Drabina-Różewicz, Aleksandra; Karolak, Mateusz; Charzasty, Jan; Gardawski, Juliusz; Palęcka, Alicja
Badanie CATI zrealizowane zostało na reprezentatywnej, ogólnopolskiej próbie dorosłych (18+) Polaków w latach 2021-2023 (I fala została przeprowadzona w listopadzie 2021 roku., II fala w kwietniu 2023 roku) Kwestionariusz badań obejmował następujące zagadnienia: ocena dobrostanu indywidualnego przed i w trakcie pandemii; ocena polityk publicznych wobec pandemii; wybrane wymiary sytuacji badanych na rynku pracy; wskaźnik wizji gospodarki dobrze urządzonej; wskaźnik organizacyjnych i społecznych warunków pracy; wybrane oceny jakości pracy; doświadczenia i oczekiwania wobec pracy zdalnej; zmienne społeczno-demograficzne („metryczka”). W sprawie dostępu prosimy o kontakt z: Jacek Burski (jacek.burski@uwr.edu.pl), Adam Mrozowicki (adam.mrozowicki@uwr.edu.pl), Aleksandra Drabina-Różewicz (aleksandra.drabina-rozewicz@uwr.edu.pl)
Keywords: świadomość społeczno-ekonomiczna; prekaryjność; jakość pracy; socjologia pracy; kryzys ekonomiczny; stosunki przemysłowe; pandemia COVID-19; badania CATI