E-weksel, czyli o możliwości sporządzenia weksla w formie elektronicznej na gruncie tzw. rozporządzenia eIDAS - Kulik, Aleksander (Wydawnictwo C.H. Beck, 2023)
W niniejszym opracowaniu Autor omawia problematykę podpisu na zdematerializowanym wekslu, ponieważ pośród wymogów stawianych wekslowi to właśnie kwestia podpisu wywołuje najwięcej kontrowersji.
Keywords: weksel; prawo wekslowe; kwalifikowany podpis elektroniczny; podpis własnoręczny; prawo Unii Europejskiej; prawo zobowiązań; komputeryzacja prawa zobowiązań; trasat; remitent