Specyfika nagrań jako dowodów w ramach postępowania cywilnego - Nowak, Martyna; Bury, Paweł (Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 2023)
W niniejszym opracowaniu skoncentrowano się na nagraniach jako dowodach w postępowaniu cywilnym, albowiem nagrania — bez względu na swoją formę i treść — mogą stanowić dowód z dokumentu. Przedstawiono tu zagadnienia związane z dopuszczaniem nagrań jako dowodów, ich przeprowadzaniem czy badaniem prawdziwości. Rozważania — ze szczególnym uwzględnieniem kwestii nagrań — dotyczą również problematyki dowodów sprzecznych z prawem.
Keywords: nagrania; dowody sprzeczne z prawem; postępowanie cywilne; postępowanie dowodowe