„Świat odkrywców, odkrywanie świata – nowatorski program rozwoju kompetencji i pobudzenia aktywności edukacyjnej i kulturalnej dla dzieci szkół podstawowych”, POWR.03.01.00-00-T121/18 - Guz-Regner, Katarzyna (Uniwersytet Wrocławski)
Program edukacyjny pn. „Świat odkrywców, odkrywanie świata …” powstał w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020, działań strategicznych III Misji Uczelni, (POWR.03.01.00-IP.08-00- 3MU/18). Program ten jest skierowany do uczniów i uczennic szkół podstawowych w wieku 13 15 lat w rozwoju kluczowych kompetencji oraz pobudzaniu aktywności edukacyjnej i kulturalnej. Opracowanie zawiera 14 wyjątkowych scenariuszy zajęć w zakresie edukacji biologicznej i społecznej oraz materiały pomocnicze dla nauczycieli, tj. instrukcje do zajęć i karty pracy
Keywords: program edukacyjny; POWR; edukacja; szkolnictwo niższe