Program kursu "Budowanie postaw przedsiębiorczych wśród studentów" opracowany przez Grupę Ekspercką działającą na Wydziale Filologicznym Uniwersytetu Wrocławskiego w ramach projektu finansowanego przez NCBiR (2014-2015) - Petryna, Sylwia; Kosicki, Janusz; Madej, Zenon; Czarnecka, Małgorzata; Drąg, Wojciech; Kuźnik, Anna; Kwieciński, Leszek; Wojciechowicz, Anna (2015)
Program kursu ‘Budowanie postaw przedsiębiorczych wśród studentów’ jest materiałem dydaktycznym opracowanym przez Grupę Ekspercką powołaną w celu stworzenia platformy współpracy między pracodawcami a Wydziałem Filologicznym UWr oraz intensyfikacji istniejącego partnerstwa uczelni z biznesem na rzecz rozwoju kompetencji studentów w trakcie realizacji projektu pt. „Program doskonalenia kompetencji studentów kierunków neofilologicznych Uniwersytetu Wrocławskiego skrojony na miarę rynku pracy” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego; Program Operacyjny „Kapitał Ludzki”, Narodowe Centrum Badań i Rozwoju (ref. UDA-POKL.04.01.01-00-039/14-00; 01.10.2014-30.09.2015
Keywords: zatrudnialność absolwentów kierunków neofilologicznych; przedsiębiorczość absolwentów kierunków neofilologicznych; kompetencje interpersonalne; zakładanie własnej firmy; współpraca uczelni z biznesem; program kursu szkoleniowego