Strony redakcyjne i spis treści - Scheffler, Tomasz (Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 2022)
W numerze znalazło się dziesięć obszernych studiów doktrynologicznych, dogmatycznych oraz historycznoprawnych, jak też jedna recenzja. Otwierają go cztery artykuły odnoszące się do historii Europy pierwszej połowy XX wieku. Na drugą część niniejszej publikacji składają się dwa artykuły poświęcone prawu i polityce Polsce doby reżimu komunistycznego. Trzecia zaś część zawiera teksty poświęcone współczesności i pojawiającym się stale zagrożeniom dla wolności. Całość domyka recenzja autorstwa Konrada Graczyka dotycząca książki Bogumiła Rudawskiego o niemieckich grabieżach mienia w Kraju Warty.