Uczestnictwo w kulturze rodzin jako element współczesnych przeobrażeń instytucji kultury - Słowińska, Sylwia (Wydawnictwo Naukowe EDUsfera, 2022)
Aktualnie instytucje podlegają zmianom, których podłożem są m.in. dokonujące się przeobrażenia społeczne, polityczne, technologiczne i kulturowe, wywołujące nowe zjawiska w obszarze uczestnictwa w kulturze. Jednym z istotnych przejawów zmian w instytucjach kultury jest otwieranie się na nowe kategorie uczestników, w tym narodziny z dziećmi.
Keywords: uczestnictwo rodzin w kulturze; instytucje kultury; oferta instytucji kultury; przeobrażenia instytucji kultury