Muzyka jako źródło przeżyć estetycznych w środowisku rodzinnym – doniesienie z badań - Majzner, Rafał (Wydawnictwo Naukowe EDUsfera, 2022)
Artykuł prezentuje wyniki prowadzonej eksploracji badawczej. Przedstawia wypowiedzi rodziców na temat miejsca muzyki w życiu rodziny, form kontaktu rodziny z muzyką, sposobów rozumienia przez rodziców pojęcia przeżycia estetycznego oraz czynników decydujących o wywołaniu przeżyć estetycznych pod wpływem muzyki.
Keywords: przeżycie estetyczne muzyki; muzyka; dzieło muzyczne; rodzina; edukacja