Zakres regulacji instytucji przywrócenia terminu w prawie administracyjnym w dobie pandemii COVID-19 - Janiak, Piotr (Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 2022)
Instytucja przywrócenia terminu została uregulowana w przepisach o postępowaniu administracyjnym. W dobie pandemii COVID-19 ustawodawca modyfikuje jednak zakres regulacji wskazanej instytucji. Przedmiotem analizy jest kształt instytucji przywrócenia przewidzianego przez przepisy prawa administracyjnego terminu, ze szczególnym uwzględnieniem zakresu wprowadzonej regulacji. Autor podejmuje się oceny jej skutków dla praktyki stosowania prawa.
Keywords: przywrócenie terminu; postępowanie administracyjne; regulacja epizodyczna