Wolne zawody w przyszłości - Jacyszyn, Jerzy (Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 2022)
Nikt nie jest w stanie powiedzieć, jak będzie wyglądało wykonywanie wolnego zawodu w odległych czasach, kto będzie zaliczany do grupy osób wykonujących wolne zawody, jakie nowe profesje się pojawią, a jakie znikną. Dlatego tak ważne jest, by zastanowić nad przyszłością osób wykonujących wolne zawody.
Keywords: wolne zawody; nowe wolne zawody; przyszłość