Ćwierć wieku ewolucji prawa w kontekście rozwoju technologii cyfrowych i aspiracji społecznych - Wojsyk, Kajetan (Wydawnictwo C.H. Beck, 2022)
W niniejszym opracowaniu autor – który pracował w administracji publicznej (niezależnie od równoległej pracy naukowej i dydaktycznej związanej z zastosowaniami informatyki w różnych dziedzinach) ponad ćwierć wieku i brał bezpośredni, aktywny udział w jej przemianie od całkowicie „papierowej” do całkowicie „elektronicznej” w różnych podmiotach – dzieli się swoimi doświadczeniami. Artykuł jest retrospektywną próbą opisu poczynionych spostrzeżeń i zdobytych doświadczeń.
Keywords: e-administracja; ewolucja prawa; prawo informatyczne; informatyzacja