Przyczyny braku wizyt dziecka u ojca odbywającego karę pozbawienia wolności - Jarzębińska, Aneta (Wydawnictwo Naukowe EDUsfera, 2022)
Kontakt z potomstwem to warunek pomyślnego przebiegu resocjalizacji. Czynnik ten zwiększa szanse ojca na pozostanie w dobrych relacjach z dzieckiem po odzyskaniu wolności. Jednak wiedza na temat tego społecznie ważnego zagadnienia nie jest zbyt duża. Problem kontaktów skazanych rodziców z potomstwem wymaga zatem dalszych badań.
Keywords: kontakty rodziców z dzieckiem; ojciec w izolacji penitencjarnej; widzenia z dzieckiem; resocjalizacja penitencjarna