Success and proactivity in the professional career in the perceptions of young people - Cybal-Michalska, Agnieszka; Myszka-Strychalska, Lucyna (Wydawnictwo Naukowe EDUsfera, 2022)
Przyjęcie proaktywnego podejścia do własnej kariery staje się obecnie niezbędnym warunkiem skutecznego planowania, monitorowania i zarządzania własną przyszłością zawodową, a tym samym zwiększania szans na sukces w przestrzeni elastycznego rynku pracy. Problematyka ta staje się szczególnie frapująca poznawczo w przypadku młodzieży, która przymierza się do aktywnej partycypacji w jego przestrzeni.
Keywords: sukces; kariera zawodowa; proaktywność; młodzież