"Pójdźcie i żyjcie dla naszych dzieci”. O długiej drodze uznania rangi przedszkoli w Niemczech - Nowosad, Inetta (Wydawnictwo Naukowe EDUsfera, 2022)
Artykuł zwraca uwagę na zmianę podejścia w Niemczech nie tylko do organizacji i funkcjonowania placówek przedszkolnych, lecz także do polityki państwa wyraźnie eksponującej rangę okresu wczesnego dzieciństwa.
Keywords: wczesna opieka i edukacja; przedszkola; polityka edukacyjna; Niemcy